23 de febrer de 2010

EL PATRÓ DE LA PSICOLOGIA

Avui és dimarts 23 de febrer del 2010. Això significa que avui és la festa del patró de la Psicologia: Juan Huarte de San Juan (1529 - 1588). És patró de les Facultats de Psicologia, per tant avui felicita a tots els psicòlegs i psicòlogues que coneguis. Avui és el gran dia de la Psicologia!

Qui va ser Juan Huarte de San Juan? Va ser metge, psicòleg i filòsof espanyol. Va estudiar Humanitats a Osca i Medicina a la Universitat d'Alcalà de Henares. Se li atribueix aquest honor per haver publicat el seu famós Examen d'ingenis per les ciències (1575). Va ser tal el seu èxit que es va haver de reimprimir quatre vegades més abans que s'acabés el s. XVI. Es tracta d'una obra precursora de tres ciències: psicologia diferencial, orientació professional i l'eugenèsia. També fa interessants aportacions a la Neurologia, Pedagogia, Antropologia, Patologia i Sociologia. Va estudiar els diferents temperaments humans des de la teoria dels quatre humors d'Hipòcrates i va proposar quins oficis o estudis encaixaven més a cada persona, i fa una classifiació dels coneixements de gran trascendència ulterior. Com a nota curiosa, la seva obra va influir en els caràcters d'alguns personatges de ficció de gran obres com, per exemple, el Don Quijote de la Mancha de Miguel de Cervantes.

ESPAI de PSICOTERAPIA
Quantum


ESPAI de BARCELONA
C/ Guillem Tell, 42-44, esc. B, entresol 6a

ESPAI de VILAFRANCA
C/ Vilobí, 5, 1er 3a

Contacte: 679.72.39.39

1 comentari:

Anònim ha dit...

Welcome to Christianlouboutinmy.com,the summer is coming,what are you waiting for,just come and go shopping,here are our featured and best-seller christian louboutin products:chanel shoes chanel shoes jimmy choo jimmy choo manolo blahnik manolo blahnik louis vuitton shoes louis vuitton shoes Tory Burch Shoes and so on.