4 d’agost del 2008

QUÈ ÉS LA EJACULACIÓ PRECOÇ?

Cada vegada es parla més de la satisfacció sexual femenina i masculina. Quan hi ha una manca de control voluntari de la ejaculació i orgasme en l’home, estem parlant d’ejaculació precoç. Aspectes tals com la freqüència en que apareix, el malestar que ocasiona i la cronicitat influeixen en la insatisfacció sexual. Quan la ejaculació precoç es viu com un problema, l’ansietat i la por empitjoren la resposta sexual. Per tant, no es pot mesurar únicament com una qüestió de minuts.
És una de les disfuncions sexuals més freqüents. L’aparició es dóna majoritàriament en les primeres relacions sexuals, doncs és més freqüent entre homes de 30 i 50 anys perquè la ejaculació es va retrassant amb la edat com un procés natural del cos. Quan apareix aquesta disfunció sexual, pot aparèixer la evitació del contacte sexual, por al fracàs sexual i un rol d’espectador en la relació sexual.

Causes
La gran majoria està causada per factors psicològics, les causes orgàniques són rares. Algunes de les causes poden ser:
- Aprenentatge sexual de la masturbació basat en el sentiment de culpa i la rapidesa durant la adolescència
- Ansietat unida a pensaments “sortirà malament”, “la deixaré insatisfeta” o “què pensarà de mi?” que comporten una por al fracàs i un estat obsessiu per no fallar
- Regulació emocional poc adequada
Estem parlant d’una persona que està molt centrada en si mateixa, en les seves emocions, preocupacions, angoixes, etc.

Tractament
Quan ja s’han esgotat tots els recursos del que una persona disposa, el més adequat és demanar ajuda a un professional de la psicologia especialitzat en teràpia sexual. El més important és realitzar un bon diagnòstic per determinar quines són les causes de la disfunció sexual e incorporar les tècniques necessàries per aconseguir que la satisfacció sexual sigui la protagonista.