4 d’agost del 2008

ORIENTACIÓ SEXUAL

Per què les persones homosexuals han de dir que són homosexuals si les persones heterosexuals no van dient que són heterosexuals? És veritat que les persones homosexuals són més promíscues? T’incomoda que una parella homosexual expressi afecte en públic? Seré homosexual si, en algun moment de la meva vida, sento atracció cap a una persona del meu sexe? Aquestes qüestions no resoltes posen de manifest la diversitat sexual que existeix en la nostra societat. La orientació sexual no només és una qüestió de contacte sexual entre persones, sinó inclou els sentiments, les percepcions de les persones implicades, així com l’atracció eròtica i la vinculació emocional. Doncs, la orientació és eròtica, psicològica i emocional. Quan parlem d’orientació, ens referim a la preferència per persones del mateix sexe, diferent sexe o ambdós sexes.

Què succeeix quan li preguntem a un noi si té una nòvia? Com és que continuen existint acudits sobre maricons? El principal problema és la homofòbia. Ens referim a la por irracional cap al fet de ser homosexual. Aquesta és fruit de la ignorància, els prejudicis i les religions. Com a conseqüència de tenir aquests prejudicis, això pot ocasionar menys permís per gaudir del tresor de la sexualitat.

La solució, on està? Hem d’aprendre a ser persones més enllà de la orientació sexual. Ser heterosexual, homosexual o bisexual és una característica com qualsevol altre que no hauria de tenir més rellevància com el fet de tenir els ulls clars o ser una persona tolerant.