6 d’octubre del 2008

LA SEDUCCIÓ DE XAHRAZAD

Temps era temps que governava les terres de l'Índia i la Xina un rei sassànida que tenia dos fills: el gran es deia Xahriar i el petit, Xah Zaman. Quan el rei va morir, va ser Xahriar qui el va succeir en el govern del país, mentre que el petit fou nomenat rei de Samarcanda. Després de vint any de domini, el germà gran va començar a enyorar el petit a qui li va enviar un visir per poder rebre una visita seva. Xah Zaman va acceptar la invitació del seu germà. Va iniciar el viatge per retrobar-se amb el seu germà; però, va haver de tornar a palau perquè havia oblidat un present. Al tornar a la seva cambra, quina no fou la seva sorpresa en veure la seva dona jaient amb un esclau negre! Es va quedar de pedra. I l'únic que se li va acudir, desembeinà l'espasa i els va matar a tots dos, dona i esclau.

En el regne de Xahriar els preparatius continuaven. Quan es van retrobar els dos germans, Xahriar no va parar de parlar i parlar. Xah Zaman no es podia treure del cap el cas de la seva dona. El seu germà es va adonar que no li feia cas; però, ho va atribuir al cansament del viatge. Durant els dies que seguiren, es va veure que s'anava debilitant i que el seu rostre empal·lidia. El seu germà gran intentava animar-lo... Un dia, mentre Xahriar anava de cacera, va recórrer les estances del palau aturant-se en un finestral que donava al jardí. Va veure sortir d'una porta vint esclaves i vint esclaus. L'esposa del seu germà caminava enmig de tots ells en direcció a la font. Un cop arribats allí es van despullar i s'hi assegueren tot a l'entorn. Tot seguit aparegué un esclau negre que es va acostar a Massud, l'esposa del rei, i van unir els seus cossos.

"La meva desgràcia no és res comparada amb aquesta!", va pensar Xah Zaman. Llavors, va començar a beure i menjar a cor què vols. Quan el seu germà va tornar de la cacera, el va trobar recuperat. Li va preguntar el que hi havia estat passant els últims dies i aquest li va confessar tot... "Això que dius és molt greu! Només m'ho creuré si ho veig amb els meus propis ulls", digué Xahriar. Va ordenar informar que tornava de cacera i va restar esperant-se en el finestral que donava al jardí. Efectivament, va observar l'escena que li havia explicat el seu germà. Xahriar va quedar estupefacte. Va decidir taller el cap de la seva dona, de les esclaves i dels esclaus.

D'ençà d'aleshores, cada cop que el rei Xahriar prenia una noia verge la desflorava i després la feia matar. Durant tres anys va fer el mateix. La gent va començar a fugir amb les filles fins que ja no hi quedava cap joveneta. Un dia, el rei li va demanar al seu visir que li portés una noia verge. El pobre home tenia dues filles: la gran es deia Xahrazad i la petita Duniazad. Xahrad era una experimentada lectora que havia llegit un gran nombre de llibres d'història, biografies dels reis antics, cròniques, moltes poesies. Malgrat les súpliques del seu pare, Xahrazad va acceptar la proposta per alliberar les filles dels musulmans de les urpes del rei.

El visir se l'emportà a palau i allà va presentar-la al rei. Quan el rei va voler posseir-la, ella va començar a plorar ja que volia que vingués la seva germana petita. Li van portar de seguida i, mentre el rei desflorava Xahrazad, Duniazad es va quedar asseguda al peu del llit. Tan bon punt el rei acabà de satisfer el seu desig, la germana petita li demanà:
- Xahrazad, per què no ens expliques una història d'aquelles tan meravelloses que tu saps?
- Si sa majestat m'ho permet, ho faré de molt bona gana - va respondre Xahrazad.

Només Xahrazad, gràcies al seu don especial per explicar contes, va aconseguir sobreviure a la primera nit. Tan meravellat va quedar el rei del conte que va prometre salvar-li la vida i otorgar-li la llibertat si era capaç d'explicar-li un conte cada nit. Així fou com Xahrazad va ser capaç de seduir al rei Xahriar amb la seva creativitat, imaginació i enginy. Així comença la història de Les mil i una nits, una història que li ha donat el títol al taller realitzat en les V Jornades de Sexualitat el passat cap de setmana amb l'objectiu de potenciar la sensualitat de cada persona. Quan en una relació de parella apareixen signes d'avorriment, rutina sexual, problemes de comunicació, el desig sexual es van deteriorant progressivament. La curiositat, el misteri, la creativitat i la sorpresa són elements que han de formar part del camí en parella.