23 de novembre del 2008

DIAGNÒSTIC ACTUAL DE LA SEXUALITAT

Com és que hi ha problemes sexuals actualment? Com ens podem explicar que, malgrat tenir més informació i llibertat sexual, continuen existint disfuncions sexuals? De quina manera la nostra societat actual està afavorint l'aparició de problemes sexuals? Actualment, estem vivint una etapa definida com alliberament sexual després d'haver viscut la repressió sexual per la influència de la moral judeo-cristiana. Doncs, què està passant actualment?

Malgrat l'alliberament sexual, la incitació a la sexualitat pot jugar en contra com un efecte paradoxal. Segons Giorgio Nardone, el potent mecanisme neuroendocrino que regula el comportament sexual és també molt delicat i la interferència per part de la ment conscient pot alterar de manera notable el funcionament sexual. Una possible resposta a aquestes preguntes pot ser raonada a través de la paradoxa "Sigues feliç!". Hem passat del no has de l'has de gaudir de la sexualitat. Només és necessari observar la quantitat d'informació que arriba a les nostres mans sobre tècniques per a arribar a l'orgasme, joguines sexuals per a practicar la masturbació, receptes per a no caure en la rutina sexual, pàgines de contactes sexuals a través d'Internet, programes de ràdio i televisió on ofereixen recursos per a gaudir d'una sexualitat plena, etc. Una de les conseqüències d'aquesta situació és que, cada vegada més, els homes no sempre estan disponibles per tenir relacions sexuals. Malgrat aquesta conseqüència té aspectes positius, faig una pregunta: no estem passant a l'obligació de la felicitat sexual?

Algunes de les percepcions socials són les següents:
- Sexe com primera meta en la realització de la felicitat personal
- Idealització dels models sexuals proposats per la ficció i la publicitat

La obligatorietat és un potent antiafrodisíac. Per tant, la sexualitat es un espai de llibertat, no d'obligació. Segons l'Anàlisi Transaccional, seria necessari estimular l'ESTAT NEN que és la part infantil de cadascú de nosaltres, més enllà de l'edat. És l'únic estat del jo que hi ha al néixer i s'acaba de formar al voltant dels 8 anys. Es regeix pel plaer i la seva funció és sentir les emocions autèntiques. El Nen només sent. Les funcions del Nen són: obtenir plaer, sentir les emocions, divertir-se, mantenir relacions sexuals, etc. Quan parlem de sexualitat, ens estem referint a l'Estat del jo Nen Natural: instints, emocions, emocions sense control, innocència, sexualitat, creativitat, etc. Aquesta Estat del Jo pot permetre connectar amb l'essència de la sexualitat fugint de les exigències actuals que estan contaminant el plaer.

ESPAI d PSICOTERÀPIA DBG

ESPAI d BARCELONA
C/ Aribau, 152, 2n 2a

ESPAI d VILAFRANCA
C/ Vilobí, 5, 1r 3a

Contacte: 679.72.39.39