28 de novembre del 2008

ENGANXA'T AL LÀTEX

El proper 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA. Un any més, l'Ajuntament de Vilafranca, a través del Servei de Salut i Consum i l'Oficina Tècnica de Joventut, impulsa una sèrie d'activitats i iniciatives per commemorar aquest dia amb el lema de la proximitat perquè el SIDA ens afecta a totes i a tots. Per aquest motiu, els actes programats en la campanya Enganxa't al làtex busquen la proximitat amb les persones buscant el llenguatge i l'espai necessari perquè tots ens sentim responsables de la cura de la nostra salut sexual. Tots els actes programats són gratuïts.

El primer acte d'enguany és una obra de teatre d'improvisació que tindrà lloc divendres 28 de novembre, a partir de 2/4 de 12 de la nit, al Forat del Pany. La companyia Impromptu oferirà una versió especial del seu espectacle Impromptu Sexual. És una obra on no hi ha guió, només una frase que escriurà cada persona que assisteixi a l'espectacle del divendres. A partir d'aquesta frase, la companyia representarà una història.

D'altra banda, entre l'1 i el 3 de desembre, es muntaran els taulells informatius de prevenció de la SIDA als IES Milà i Fontanals, Eugeni d'Ors i Alt Penedès. Aniran a càrrec dels Joves Agents de Salut amb l'objectiu de donar informació, assessorament i consells sobre sexualitat, relacions de parella i mètodes anticonceptius per protegir-se dels riscos associats a la sexualitat. Aquesta activitat es realitzarà durant l'espai d'esbarjo de cada centre.

El mateix dilluns 1 de desembre tindrà lloc una activitat a l'interior dels comerços del centre de Vilafranca que busca la proximitat amb la ciutadania. Persones de diferents edats llegiran el Comunicat conjunt del Dia Mundial de la SIDA 2008 en diferents establiments comercials (llibreria, peixateria, forn de pa, bars, Mercat de la Carn, Biblioteca Torras i Bages, etc.) amb l'objectiu d'apropar el missatge d'enguany a tota la ciutadania. Aquest comunicat ha estat elaborat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i totes aquelles entitats i ONG's que treballen en la prevenció del VIH/SIDA. El lema d'enguany és “Actua, mantenim la promesa”. Les lectures del comunicat es faran el dilluns 1 de desembre, entre les 17h de la tarda i les 20,30h del vespre. En el recorregut de lectures, s'aniran repartint llaços vermells i preservatius masculins.

L'últim acte és un programa de ràdio que es realitzarà el dimarts 2 de desembre, a 2/4 d'11 del matí. La SIDA de tu a tu és un espai radiofònic de Ràdio Vilafranca per parlar de l'estat actual de la malaltia de la SIDA (nous casos diagnosticats, percepció actual de la malaltia i demanda de la prova) amb professionals sanitaris experts en la matèria. Serà una oportunitat per abordar la realitat a la nostra comarca i conèixer de ben a prop quina és la percepció actual de la malaltia de la SIDA.