22 de gener del 2009

EXERCICIS DE KEGEL

Els exercicis de Kegel van ser inventats pel doctor Arnold H. Kegel en el 1948 amb l'objectiu de donar ajuda als problemes d'incontinència urinària que pateixen moltes dones en la menopausa, després del part i en la tercera edat. Després d'haver practicat els exercicis, les pacients del Dr. Kegel li relataven que el plaer sexual havia augmentat i la intensitat de l'orgasme era major. Aquest fet va permetre plantejar l'aplicació sexològica dels exercicis de Kegel. Per altra banda, els homes que pateixen incontinències o han estat intervinguts de la pròstata també poden practicar aquests exercicis. Els beneficis no es queden només aquí ja que la pràctica continuada permet retrassar la ejaculació. Per tant, ho poden practicar tan homes con dones tenint en compte que els beneficis són diferents.

Com es practiquen aquests exercicis? En primer lloc, s'ha d'identificar la zona del perineu per poder treballar-hi. La millor manera de saber-ho és retenir la orina durant uns segons en el moment d'orinar. En aquest moment, es contrau una zona que va des dels genitals fins a l'anus. Això no significa que s'hagi d'anar a orinar al lavabo per fer l'exercici, només es tracta d'identificar i retenir el moviment que s'haurà de realitzar posteriorment. Aquesta zona reb el nom de musculatura pubocoxígea o PC. Una vegada identificada aquesta zona, s'ha de contraure durant tres segons, és a dir, es contrau contant fins a tres i es deixa anar contant fins a tres. Es pot acompanyar d'exercicis de respiració enlloc de contar els segons. És important que aquests exercicis es realitzin de forma pausada perquè un sobreesforç pot ocasionar molèsties en la part baixa de l'esquena. Per tant, el més adequat és contraure aquesta zona sense fer especial força. Aquest exercici s'ha de repetir deu vegades en tres moments del dia. Una bona estratègia per evitar l'oblit és associar aquest exercici en tres moments del dia que formen part de situacions quotidianes com, per exemple, àpats, raspallat de dents,...

Un dels requisits perquè funcioni és la constància. Per tant, s'ha de practicar durant tres vegades al dia per començar a percebre els seus benefecis al cap de tres mesos. Passat un mes de pràctica, s'ha d'intensificar fins a sis segons i, quan ja s'hagi practicat dos mesos, s'ha d'arribar als nous segons de contracció de la musculatura PC. A partir d'aquí, hi haurà una millora de les sensacions de plaer sexual: orgasmes més intensos, major sensibilitat, major retràs de la ejaculació, etc.

Després d'aquest ingredient per afavorir una bona vida sexual, només resta posar-ho en pràctica i gaudir de les moltes possibilitats que obre la sexualitat. Bon profit!

ESPAI d PSICOTERÀPIA DBG

ESPAI d BARCELONA
C/ Aribau, 152, 2n 2a

ESPAI d VILAFRANCA
C/ Vilobí, 5, 1r 3a

Contacte: 679.72.39.39