1 de febrer del 2009

MAIONESA I CAFÈ

Quan les coses en la vida et semblen una càrrega massa feixuga; quan 24 hores al dia no són suficients... recorda el pot de la maionesa i el cafè. Un professor, davant de la seva classe de Filosofia, sense dir ni una paraula, va prendre un pot gran i buit de maionesa i va procedir a omplir-lo amb pilotes de golf. Després els va preguntar als seus estudiants si el pot estava ple. Els estudiants van dir que sí. Així que el professor va agafar una caixa plena de boletes i la va buidar dins del pot de maionesa. Les boletes van omplir els espais buits entre les pilotes de golf.

El professor va tornar a preguntar als estudiants si el pot estava ple, ells van tornar a dir que sí. Després, ell prengué una caixa amb sorra i la va buidar dins del pot. Per descomptat, la sorra omplí tots els espais buits i, aleshores, el professor preguntà novament si el pot estava ple.

En esta ocasió els estudiants van respondre amb un unànime. El professor de seguida agregà 2 tasses de cafè al contingut del pot i, efectivament, va omplir tots els espais buits entre la sorra. Els estudiants reien en esta ocasió. Quan la rialla s'apagà, el professor va dir:

VULL QUE S'ADONIN QUE EL POT REPRESENTA LA VIDA!

Les pilotes de golf són les coses importants: la família, els fills, la salut, els amics; tot el que ens apassiona. Són coses que, encara que perdéssim totes les altres i només ens quedessin aquestes, omplirien encara les nostres vides. Les boletes són les altres coses que importen, com el treball, la casa, el cotxe, etc. La sorra és totes les altres coses, les petitones.

Si possessiu la sorra primer en el pot, no hi hauria espai per a les boletes ni per a les pilotes de golf. El mateix passa amb la vida. Si gastem tot el nostre temps i energia en les coses minses, mai tindrem lloc per a les coses realment importants. Estigues atent a les coses que són crucials per a la teva felicitat. Juga amb els teus fills, pren-te temps per a assistir al metge, vés amb la teva parella a sopar, practica el teu esport o afició preferits. Sempre hi haurà temps per a netejar la casa i reparar la clau de l'aigua.

Ocupa't de les pilotes de golf primer, de les coses que realment importen. Estableix les teves prioritats, la resta és només sorra...

Un dels estudiants va alçar la mà i preguntà què representava el cafè. El professor va somriure i va dir: Que be que ho preguntis... Només és per a demostrar-vos, que no importa quant ocupada estiga la teva vida, sempre hi ha lloc per a un parell de tasses de cafè amb un amic

P.D. Sempre hi haurà una tassa de cafè per a tu a casa...

Que tinguis un bon dia!

ESPAI d PSICOTERÀPIA DBG

ESPAI d BARCELONA
C/ Aribau, 152, 2n 2a

ESPAI d VILAFRANCA
C/ Vilobí, 5, 1r 3a

Contacte: 679.72.39.39