22 d’octubre del 2008

EL MÓN DE LES FANTASIES SEXUALS

Tenir relacions sexuals amb una persona desconeguda, observar a dues persones fent l'amor, practicar sexe en un ascensor, fer un trio, despullar-se amb la persiana descoberta perquè et mirin o ser infidel poden ser alguns exemples sobre el món de les fantasies sexuals.

Les fantasies sexuals són representacions mentals que recreen situacions sensuals, romàntiques o sexuals. Aquestes situacions poden ser reals o inventades. Estudis afirmen que el 90-95% de les persones tenen fantasies sexuals cada dia. Homes i dones en tenen al mateix nivell, encara que hi ha diferències de forma i contingut. Per altra banda, hi ha persones que senten vergonya, por o sentiment de culpa de les seves pròpies fantasies sexuals. Quan no existeix el permís, apareix el sofriment. Els motius? Alguns dels motius parteixen de la creença que tenir fantasies és símptoma d'una vida sexual insatisfactòria o, en cas de tenir parella, el desig de ser infidel. És probable que això afecti negativament a la sexualitat, doncs seria necessari consultar-ho amb un terapeuta sexual. Cal aclarir que tenir fantasies es sinònim d'una vida sexual gratificant.

S'ha de diferenciar la fantasia del desig sexual ja que és molt fàcil confondre aquests dos conceptes. Tenir una fantasia amb un company de feina o tenir una fantasia sàdica no significa que hi hagi un desig real de portar-ho a terme. Una fantasia no anticipa el que passarà en la vida real; en canvi, el desig sexual és el pas previ perquè sigui real.

De què serveix tenir fantasies sexuals? No només serveixen per trencar la rutina, sinó que ajuden a ser tenir més creativitat, augmentar la excitació sexual, fomentar el desig i disminuir alts nivells d'estrés i ansietat, entre d'altres. Cal destacar que les fantasies permeten transgredir les normes i valors d'una persona ja que, com que el pensament no és l'acte en si mateix, una persona es pot permetre realitzar una acció que no desenvoluparia en la seva realitat. Tenen algun inconvenient les fantasies? Quan una fantasia sexual és exclusiva i recurrent, es pot convertir en un pensament obsessiu. Si una persona només s'excita veient una pel·lícula pornogràfica o necessita utilitzar sempre joguines sexuals, estem parlant d'una parafília sexual (en parlarem més endavant d'aquest tema). Les persones amb problemes d'autoestima, manca de desig sexual o estrés tenen poques fantasies sexuals. A més, no tenir fantasies sexuals pot ser símptoma d'algun conflicte emocional.

En el vídeo següent, apareix una escena amb els tres protagonistes de la pel·lícula Y tu mamá también (2001) del mexicà Alfonso Cuarón. He escollit aquesta escena per nutrir o continuar nutrint les teves fantasies. Recorda que el millor afrodisíac i l'òrgan sexual més important és el teu cervell. És el millor recurs que tens per gaudir de la sexualitat. No te'n oblidis!



Si t'has quedat amb ganes de saber més sobre les fantasies sexuals, escolta aquest dissabte 26 d'octubre el programa "Freqüència Single" a Onda Cero Catalunya a partir de la 1h de la matinada. Escolta-ho a través del 93.5 FM Barcelona - 90.4 FM Girona - 94.1 FM Lleida - 95.3 FM Tarragona - 96.3 FM Vilanova.

ESPAI d PSICOTERÀPIA DBG

ESPAI d BARCELONA
C/ Aribau, 152, 2n 2a

ESPAI d VILAFRANCA
C/ Vilobí, 5, 1r 3a

Contacte: 679.72.39.39