27 d’octubre del 2008

ALIMENTS ESTRESSANTS

Has notat que el teu cos li costa funcionar després d'un àpat? El teu cor s'accelera després de prendre't un cafè? Notes que t'has quedat amb gana després de menjar un entrepà de pa blanc? Tens unes ganes imperioses de menjar-te un dolç a mitja tarda? Sabies que l'alimentació pot estressar? Les persones no només s'estressen per l'estil de vida, la pressió de la feina o els canvis. L'alimentació juga un paper clau en la salut de qualsevol persona. Per tant, és important prendre nota que el nostre estrès pot estar provocat pel que mengem.

El sucre, el cafè, els làctics, els conservants i l'alcohol són alguns dels exemples dels aliments estessants. Doncs, s'enten com aliment estressant el que faci treballar de manera forçada els nostres òrgans. Això provoca un desgast energètic que obliga a continuar menjant aliments hipercalòrics. Dolor a l'estómac, nerviosisme, sensació d'eufòria, alteracions de la son o manca d'equilibri poden ser alguns símptomes d'una alimentació poc sana.

La solució està en tenir una alimentació sana i equilibrada. En la mesura del possible, no abusar dels aliments estressants e incorporar aliments saludables com, per exemple, cereals, verdures, llet de soja, sucre morè, fruits secs, formatges lleugers o fruita. Això permetrà que el nostre organisme no pateixi dèficits. De totes maneres, és recomanable acudir a un especialista en nutrició per aconseguir disminuir el nivell d'estrés de la nostra alimentació.

Aquest és un petit resum de la conferència que es va realitzar el passat dimecres 29 d'octubre a les 19:30h al Grup 7 psicòlegs a càrrec de Marisa Aguirre, assessora nutricional.

ESPAI d PSICOTERÀPIA DBG

ESPAI d BARCELONA
C/ Aribau, 152, 2n 2a

ESPAI d VILAFRANCA
C/ Vilobí, 5, 1r 3a

Contacte: 679.72.39.39

1 comentari:

Hiperbreves S.A. ha dit...

Interesante, yo también hago psicoterapia, pero literaria... jejeje.

Sé que esto es agotador, pero sólo voy a pedirte 20 segundos de tu vida para que accedas a mi blog http://www.hiperbreve.blogspot.com y leas alguna de mis pequeñas historias. Si en conciencia piensas que podría merecer tu voto, adelante. Si no, me basta con que me dejes un comentario sobre lo que hayas leído. Muchas gracias.